Aicina uz bezmaksas apmācībām "Latvijas Kultūras vēstnieku nometne2020"

Informāciju sagatavoja Lauma Celma.

Dažādu kopienu līderi no visas Latvijas tiek aicināti pieteikties bezmaksas izglītojošās apmācībās "Latvijas Kultūras vēstnieku nometne 2020", kas notiks 22., 23. augustā Rāmavā, hotelī "Xcelsus" un 29., 30. augustā Turaidā, viesu namā “Turaidas zieds”. Apmācības tiek organizētas, lai sniegtu iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam pilnveidot sadarbību ar dažādu tautību kopienām par kultūru un tās mijiedarbi ar minoritāšu kultūrām, veidojot starpkultūru dialogu. Nometni organizē biedrība "Sadarbības platforma" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru.

Četru dienu nometnes "Latvijas Kultūras vēstnieku nometne 2020" programma veidota tā, lai sniegtu ikvienam zināšanas un prasmes sadarbībai ar Latvijas dažādu tautību kopienām par Latvijas kultūru un tās mijiedarbi ar Latvijas minoritāšu kultūrām, veidojot starpkultūru dialogu. Nometnes dalībniekiem būs iespēja apgūt praktiskas zināšanas, kas noderēs tālākajā profesionālajā darbībā, piemēram, - radošuma izmantošana, rakstot projektus, kopienu iniciatīvu veidošanas padomi, efektīvas komandas veidošanas priekšnosacījumi, komunikācija sociālajos medijos un publicitātes veidošana, personības izaugsmes nosacījumi. Apmācību programma pieejama tīmekļa vietnē http://www.xn--sadarbbasplatforma-9wc.lv/

Nometnes lektori ir savas nozares eksperti par dažādām ar kultūru un sabiedrības saliedēšanu saistītām tēmām, NVO un institūciju pārstāvji, iepriekšējo gadu Latvijas Kultūras vēstnieku nometņu absolventi, kuri dalīsies zināšanās un iegūtajā pieredzē. Starp nometnes lektoriem var minēt vēsturnieci Elīnu Kūlu – Braži, neformālās izglītības pasniedzēju un kopienu attīstītāju Inesi Šubēvicu, pieredzējušu projektu vadības eksperti Sandru Zalcmani, profesionālu kouču un supervizori Eviju van der Beek, komunikāciju profesionāli Kristīni Tjarvi un citus.

Tie apmācību dalībnieki, kuri būs līdzdarbojušies nometnē, varēs palīdzēt savām kopienām apzināties vietējo un nacionālo kultūru kā izaugsmes resursu, stiprinās latviskās kultūras apziņu, veidos izpratni par atvērtu kultūras identitāti un mobilizēs pozitīvām pārmaiņām saliedētas sabiedrības veidošanā. Turklāt katram būs iespēja prezentēt pārstāvēto organizāciju, iepazīstinot ar tās galvenajiem darbības virzieniem un sasniegumiem. Dalībnieki gūs arī iedvesmu turpmākam darbam un iespēju satikt līdzīgi domājošos, lai veidotu ilgtermiņa partnerības.

Latvijas Kultūras vēstnieku nometne paredzēta daudzveidīgai auditorijai - no mazākumtautību, nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un dažādu tautību kopienu līderiem līdz pat pašvaldību iestāžu un mediju pārstāvjiem. Dalībai nometnē drīkst pieteikties arī jau esoši kultūras vēstnieki. Vienīgais nosacījums - dalībniekam jāzina latviešu valoda tādā līmenī, lai izprastu lektora stāstījumu un varētu kopā ar grupas biedriem veikt dažādus radošos uzdevumus.

Pieteikšanās "Latvijas Kultūras vēstnieku nometne 2020" līdz 15. augustam, aizpildot pieteikuma formu tiešsaistē: https://saite.lv/HUflN . Tie 25 dalībnieki, kuriem būs iespēja apmeklēt nometni, saņems apstiprinājumu līdz 20. augustam.

Papildu informācijai:

celma.lauma@gmail.com

T. 29822258 http://www.sadarbibasplatforma.lv/ https://www.facebook.com/sadarbibasplatforma/ https://twitter.com/sadarbibasplatf

• Publicēta: 10.08.2020 16:22