Uzņēmēji un eksperti runās par ieguldījumu ilgtspējīga biznesa izaugsmē Norisināsies piektā #21gsLatvija diskusija

Informāciju sagatavoja Kristīne Šeiko.

Trešdien, 12. augustā, plkst. 16.00 tiešsaistē norisināsies piektā #21gsLatvija diskusiju cikla saruna “Valsts atbalsts uzņēmumiem”, kas šoreiz tiks veltīta šī brīža biznesa vides izaicinājumiem un pieejamajam atbalstam, kas palīdz turpināt darbību krīzes laikā. Covid-19 laiks ir pārbaudījums dažādiem uzņēmējdarbības aspektiem - sākot ar jaunu pakalpojumu vai produktu virzīšanu tirgū, beidzot ar eksporta apjoma samazinājumiem. Kāds atbalsts ir pieejams uzņēmumiem? Kādi atbalsta instrumenti ir piemērotākie dažādām nozarēm? Cik nozīmīgs ir ieguldījums ilgtspējīga biznesa nākotnes izaugsmē tieši šobrīd? Diskusiju organizē Ekonomikas ministrijas un inovāciju stratēģiju uzņēmums Helve. Piektajā diskusiju cikla tiešsaistes sarunā #21gsLatvija: Valsts atbalsts uzņēmumiem piedalīsies ALTUM valdes loceklis Jēkabs Krieviņš, Limbažu siers valdes priekšsēdētājs Igors Aleksejevs, LIAA Klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Ilga Maļina. Diskusiju vadīs inovāciju stratēģiju uzņēmuma Helve pārstāvis Pauls Siliņš. Diskusijas laikā eksperti runās par krīzes ietekmi uz uzņēmumu darbību, valsts stratēģiju un pieejamo atbalstu, kādi uzņēmumi jau tiek atbalstīti un kuri uzņēmumi ir prioritāte, pozitīvo un negatīvo pieredzi procesā, šobrīd gūtās atziņas, uzņēmējdarbības nākotne, un citus būtiskus jautājumus. Pieņemot operatīvus lēmumus, valsts tiecas atbalstīt uzņēmumus Covid-19 krīzes laikā. Izmantojot sniegto palīdzību, dažādu nozaru uzņēmumi, spēj turpināt savu darbību, saglabājot klientu loku, darbaspēku un arī izmantot krīzes laika izaugsmes iespējas. Neparastā vispasaules situācija ir izmainījusi ikdienu un procesus pat ļoti stabiliem uzņēmumiem, piemēram, pārrautas piegādes ķēdes, apturēti eksporta tirgi, īstermiņa vai ilgtermiņa finanšu plūsmas grūtības, kas ietekmē, piemēram, algas, nodokļu un kredītu maksājumus. Kā jau zināms, šobrīd tiek atbalstīti gan uzņēmumi, kuri aktīvi ražo un eksportē, piemēram, Limbažu siers, Rūjienas saldējums, transporta nozares uzņēmumi, Norde un Fiqsy, kā arī tūrismā un citās būtiskās industrijās.

Sākot ar marta beigām, Latvijas valdība ir aktīvi strādājusi ne tikai, lai novērstu un samazinātu vīrusa izpalatīšanos, bet arī, lai palīdzētu uzņēmumiem un ekonomikas procesiem. Apvienojot spēkus, ir izstrādāta valsts stratēģija iziešanai no krīzes, kā arī valsts ierēdņi turpina domāt un izstrādāt arvien jaunas iespējas, piemēram, atbalsts eksportējošajiem uzņēmumiem, kas turpinātu sniegt palīdzību Latvijas biznesa videi. Tāpat ir pieejams valsts atbalsta finanšu institūcijas Altum atbalsts, kas šobrīd ekonomikā ir iepludinājis jau vairāk kā 300 miljonus eiro, atbalstot mazus un vidējus uzņēmumus. Papildus tam, ir izstrādāta atbalsta programma arī lieliem uzņēmumiem, kuras iepriekš ir pietrūcis.

Saruna ir atvērta ikvienam interesentam, tā norisināsies latviešu valodā un to iespējams vērot tiešsaistē Facebook lapā bez maksas: www.facebook.com/events/298908181456846

Diskusiju cikls #21gsLatvija

Ekonomikas ministrija un inovāciju stratēģiju uzņēmums Helve aicina ikvienu interesentu uz atvērto diskusiju ciklu #21gsLatvija, lai runātu par Latvijas starptautiskās konkurētspējas attīstības lielākajiem izaicinājumiem. Diskusiju mērķis ir rast un analizēt risinājumus, lai nodrošinātu Latvijas nākotnes attīstību un stratēģisko konkurētspēju starptautiskā līmenī. Diskusiju cikls norisinās tiešsaistē no jūnija līdz augusta beigām.

kristine@helve.eu

• Publicēta: 10.08.2020 15:06